25/7 Presentació Aequalis 2016 en Barcelona

Més del 50% de les persones gais, lesbianes i transsexuals no han sortit de l’armari a la feina. El lloc de treball és el gran armari que queda per obrir.

aequalis catalaL’acte tindrà lloc el dimarts 25 de juliol de 2017, a les 16.00 hores a les Cotxeres del Palau Robert, Passeig de Gràcia, 107 Barcelona.

Presidiran:

  • Mireia Mata, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya.
  • Sílvia Casola, Assessora Tècnica d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.
  • Sara Berbel, Directora General de Barcelona Activa.
  • Margarita Alonso, Directora de Driversity i Directora Acadèmica de l’Informe Aequalis.

 

Moderació a càrrec del Sr. Juan Julià, fundador i president d’Axel Hotels.

QUÈ ÉS L’INFORME AEQUALIS?

AEQUALIS 2016, millors pràctiques en la gestió de la diversitat LGTBI a les empreses i institucions, és el primer informe a l’Estat espanyol que recull, des del 2015, les millors pràctiques de diversitat LGTBI desenvolupades per les empreses i institucions durant l’any. Aquest any s’ha editat també en català.

Dades de la Unió Europea indiquen que al voltant del 50% de les persones LGTBI prefereixen no desvetllar la seva identitat sexual en l’entorn laboral per por a la discriminació, i a més temen que penalitzi el seu desenvolupament professional.

Al contrari del que passa a les cultures anglosaxones, on la inclusió comença per les grans corporacions, cala a la societat i es materialitza en avanços legislatius, a l’Estat espanyol l’itinerari és a l’inrevés. S’ha començat per les lleis, s’ha continuat per la sensibilització de la societat i ara és el moment de posar-se al dia amb la inclusió de la diversitat LGTBI en el lloc de treball.

Existeixen molts motius perquè les empreses incloguin la diversitat LGBTI en les seves agendes:

  • Ajustar-se a la legalitat.
  • La gestió del talent.
  • Les empreses que tenen unes sòlides polítiques de Responsabilitat social Corporativa (RSC) i en concret en diversitat, no poden deixar de crear entorns laborals segurs «safe place to work» que li permetin a cadascun ser qui és.
  • La discriminació afecta als drets laborals dels treballadors i treballadores.
  • Ser atractives pel nínxol de mercat LGTBI, creador de tendències.

 

“L’excel·lència en la gestió de la diversitat en les empreses ha d’emanar de la direcció general, ha de ser transversal i ha de veure’s com un avantatge competitiu i no com un cost”. Margarita Alonso

 AEQUALIS 2016, millors pràctiques en la gestió de la diversitat LGTBI a les empreses i institucions, ha estat realitzat per l’associació Gender and LGBT Lab, sota la direcció acadèmica de Margarita Alonso de Driversity i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Barcelona Activa.

L’informe en català estarà disponible a partir del 25 de Juliol i el podreu descarregar gratuïtament a:

https://aequalislgbti.org/src/peticion-informe/

 

Contacte:

Driversity. Margarita Alonso. Tel. 650 975 230 [email protected]

Assoc. Gender and LGBT Lab. Maria Giralt Tel. 650 810 788 [email protected]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *